22-03-2016 - Christiaan Huygens onderwijs vanaf volgend schooljaar ook in Zeewolde

Op basisschool De Regenboog komen vanaf volgend schooljaar speciale klassen voor hoogbegaafde leerlingen. Stichting Codenz wil dat alle kinderen onderwijs in Zeewolde kunnen blijven volgen. Daarom komt er een Christiaan Huygens-afdeling binnen De Regenboog.

Op maandagavond 4 april 2016 zal er een informatieavond zijn voor ouders die belangstelling hebben voor deze vorm van onderwijs in Zeewolde. In Zeewolde heeft het afgelopen jaar een behoorlijk aantal hoogbegaafde kinderen moeten uitwijken naar Harderwijk, Almere en Huizen om naar een school te gaan die aansluit op hun onderwijsbehoeften. Met voltijds onderwijs aan kinderen met een groot leervermogen, wil Stichting Codenz tegemoet komen aan de behoefte om deze vorm van onderwijs in de buurt te hebben. De kinderen hoeven dan niet meer te reizen en kunnen gewoon in de eigen woonplaats naar het basisonderwijs gaan.

Tijdens de informatieavond op 4 april zal de belangstelling van potentiele leerlingen en ouders worden geïnventariseerd. Bij voldoende belangstelling zal Stichting Codenz aan het begin van het nieuwe schooljaar (2016-2017) een speciale afdeling voor hoogbegaafde kinderen starten. Mannes Schopping zal als directeur van De Regenboog deze afdeling op gaan zetten, met ondersteuning van Christiaan Huygens Dronten. Yvonne den Boer, directeur van Christiaan Huygens Dronten zal als projectleider optreden, ondersteund door Gertrude Klaver, intern begeleider van Christiaan Huygens. Bij voldoende belangstelling zal direct na 4 april de werving van leerkrachten van start gaan en aansluitend zal de opleiding van de leerkrachten beginnen. Deze werving vindt in eerste instantie plaats onder leerkrachten binnen Stichting Codenz.

Natuurlijk bent u van harte welkom op de informatieavond:

Datum: 4 april 2016

Locatie: PCBS De Regenboog,  Keteldiep 50,  3891 CN Zeewolde.