07-08-2015 - Christiaan Huygens Golftoernooi geopend door burgemeester

De opening van het eerste Christiaan Huygens Golftoernooi op woensdag 9 september zal worden verricht door burgemeester Aat de Jonge. Het golftoernooi is een initiatief van de Christiaan Huygens school in Dronten. Met het golftoernooi vragen ouders begrip voor kinderen met een groot leervermogen. Tegelijkertijd gaat de opbrengst van het golftoernooi naar het Christiaan Huygens onderwijs, om onderwijs aan deze groep kinderen te waarborgen.

Sinds enkele jaren is burgemeester Aat de Jonge ambassadeur voor het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen in Dronten. Op de website van de Vriendenstichting omschrijft hij waarom hij ambassadeur is als volgt: “ Waarom? Omdat ik onder de indruk raakte van de verhalen van ouders. Zij vertelden mij zo vaak vooroordelen tegen te komen: je moet niet zeuren, wees maar blij met zo'n knap kind, doe niet zo elitair enz. Dat zette mij aan het denken. Ieder kind heeft recht op goed onderwijs: dat is ook een van de millenniumdoeleinden van de VN. Dan ook: hoogbegaafde kinderen en dat is een hele uitdaging. Kinderen gelukkig zien: wie wil dat niet?”Het golftoernooi zal bestaan uit maximaal 20 fligths van 4 personen. Deelname aan het golftoernooi kost € 100,- per persoon. Dit bedrag gaat in zijn geheel naar het goede doel. Wilt u deelnemen aan het toernooi? Stuurt u dan een mail naar voorzitter@golfresidentie.nl onder vermelding van uw naam, woonplaats en handicap. U krijgt een bevestiging van uw deelname toegestuurd.

De winnende flight van het golftoernooi wint een weekend zeilen voor maximaal 6 personen op een luxe zeiljacht. Vertrek vanuit Marina jachthaven in Lelystad op een nader overeen te komen datum. Daarnaast kunnen flights extra sponsorgelden inzamelen. De zeiljachten en een zeil instructeur worden belangeloos ter beschikking gesteld door www.zeiljachtenverhuur.com.

07-08-2015 - Christiaan Huygens Golftoernooi geopend door burgemeester